ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΜΑΛΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


TAXI VAN TRANSFER CHANIA
Jacob Tsourounakis
Υπηρεσίες ταξί · Ταξιδιωτική υπηρεσία · Εταιρεία ταξιδιών

Δύο από τις διασημότερες κωμοπόλεις-τουριστικά θέρετρα του Νομού Ηρακλείου, για το έντονο nightlife, τις παραλίες και τη νεανική τους ατμόσφαιρα.


 Η Χερσόνησος χωρίζεται στην περιοχή του λιμανιού (Λιμένας Χερσονήσου), η οποία κατακλύζεται από υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολυάριθμα μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες, και στο χωριό της Χερσονήσου, που βρίσκεται νότια, δύο χιλιόμετρα πάνω από το λιμάνι, και είναι επίσης τουριστικά ανεπτυγμένο αλλά διατηρεί και αρκετά παραδοσιακά στοιχεία, όπως όμορφες πλατείες, γραφικά σοκάκια και παραδοσιακά κτίρια. 
Μια βόλτα στον Λιμένα αποκαλύπτει διάσπαρτα αρχαιολογικά μνημεία, όπως η παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Νικολάου αλλά και το Σαρακηνό αναβρυτήριο, με την περίτεχνη ψηφιδωτή διακόσμηση στον παραλιακό δρόμο. 

Ταυτισμένα με την ξέφρενη νεανική διασκέδαση, τα Μάλια έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη Χερσόνησο. 
Από τον Μάιο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου κατακλύζονται από νεαρόκοσμο που διασκεδάζει όλη τη νύχτα στα πολυάριθμα παραλιακά bars και clubs, ενώ την ημέρα απολαμβάνει τον ήλιο στις μεγάλες αμμουδερές παραλίες.
 Η εθνική οδός Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου χωρίζει ουσιαστικά τον οικισμό στα δύο, με τα παραλιακά Μάλια να είναι γεμάτα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, ταβέρνες, εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα, ενώ το παλιό χωριό των Μαλίων είναι μεν αναπτυγμένο τουριστικά, διατηρεί όμως και στοιχεία της κρητικής παράδοσης. 
Όμορφα σπίτια και πλατείες, στενά σοκάκια, εκκλησίες και ταβερνάκια με κρητική κουζίνα προσφέρουν μια άλλη, πιο ήρεμη εικόνα σε σχέση με τον παραλιακό οικισμό.