Cretaquarium &ΚΡΗΤΗ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ

TAXI VAN TRANSFER CHANIA
Jacob Tsourounakis
Υπηρεσίες ταξί · Ταξιδιωτική υπηρεσία · Εταιρεία ταξιδιών
Γνωρίστε τον κόσμο του βυθού στο Cretaquarium
 


Ο «Θαλασσόκοσμος» της Κρήτης, γνωστός αλλιώς και ως CretAquarium, βρίσκεται 14 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ηρακλείου και υπόσχεται να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία «κατάδυσης» στη μαγεία του βυθού και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου. 
Για όσους ταξιδεύουν με παιδιά, μια επίσκεψη στο Ενυδρείο της Κρήτης είναι μια πολύ καλή πρόταση για μια ευχάριστη κι εκπαιδευτική «απόδραση» από τις τουριστικές τους… υποχρεώσεις!


ΚΡΗΤΗ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ
Μαγικές ακρογιαλιές και βουτιές σε παραλίες μοναδικές!
Το γεγονός ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας τους καλοκαιρινούς μήνες, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις ονειρεμένες παραλίες που διαθέτει.

Το Ελαφονήσι, στα νοτιοδυτικά του νησιού και σε απόσταση 80 περίπου χιλιομέτρων από τα Χανιά, είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης. Η λευκή άμμος, τα πεντακάθαρα ρηχά νερά και το γαλήνιο φυσικό τοπίο συνθέτουν το τρίπτυχο της «επιτυχίας» στο Ελαφονήσι. Μην παραλείψετε να πάτε στην παραλία με το Κεδροδάσος, που βρίσκεται πολύ κοντά.

Τα Φαλάρσανα, μια σειρά από πέντε διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από αμμόλοφους και βράχια, γεμίζουν με κόσμο που θέλει να απολαύσει το μπάνιο του στα καταγάλανα νερά ή να ξεδώσει με θαλάσσια σπορ.

Στη χερσόνησο της Γραμβούσας, το τοπίο θα σας συναρπάσει. Ο Μπάλος, μια απάνεμη παραλία, με πολύ ψιλή, λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε ποτέ από εκεί!
Φροντίστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μαζί σας (εξοπλισμό παραλίας και προμήθειες) καθώς η παραλία του Μπάλου δεν είναι οργανωμένη.

Μία ακόμη ξακουστή παραλία της Κρήτης είναι η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν, γνωστή αλλιώς ως Σεϊτάν Λιμάνια. Βρίσκεται και αυτή στα Χανιά, στην περιοχή Ακρωτήρι. Το όνομά της προέρχεται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και σημαίνει «καταραμένα λιμάνια». 


Βέβαια, όσοι επισκέπτονται τους τρεις παράλληλους, στενόμακρους όρμους και βουτούν στα κρυστάλλινα νερά τους… μόνο ηρεμία μπορεί να νιώσουν! Η αντίθεση των ήρεμων νερών μέσα στο άγριο, στεγνό τοπίο με τα κάθετα βράχια προκαλεί ένα πρωτόγνωρο αίσθημα… ησυχίας. Ας είστε όμως προετοιμασμένοι, ότι δε θα είστε οι μόνοι που θα επιλέξετε να την επισκεφθείτε!
 Απολαύστε τη θέα από τη Φορτέτζα του Ρεθύμνου
Δε νοείται επίσκεψη στο Ρέθυμνο χωρίς να ανεβείτε στη Φορτέτζα, το ενετικό φρούριο της πόλης. Χτίστηκε το 16ο αιώνα στο λόφο του Παλαιόκαστρου, που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και «αγναντεύει» τη θάλασσα, προσφέροντας παράλληλα υπέροχη θέα σε όλη την πόλη.